Stereotypioiden murtamista, osa 6 (asiaa seksistä)

 


 Stereotypia: naiset juoksevat vain mustan m*unan perässä

Tämä yleistys/väärinkäsitys yhdessä ”naiset ovat mustan miehen kanssa kun eivät muuta saa”- yleistyksen kanssa, ovat varmasti ne kaikkein useimmin vastaan tulevat, joten käsitelläänpä hieman tätäkin. 

”Kiihkeitä, viriilejä ja valtavalla varustettuja. Villiä menoa monta kertaa päivässä ja kaikenkaikkiaan parasta ikinä.”

Toisaalta ”itsekkäitä ja kuivana sisään runnnojia, jotka käyttää naista vain omien tarpeidensa täyttämiseen”. 

Näin olen nähnyt/kuullut/lukenut kuvailtavan erityisesti Afrikan tummaihoisista miehistä petipuuhissa. 

Tämä on vaarallinen aihe, sillä riskinä on esineellistäminen. Olen aiemminkin maininnut miten olisin kuumeisesti halunnut löytää jotain positiivista tietoa parisuhteesta esim. nigerialaisen miehen kanssa. Löysin niitä kauhutarinoita, sekä yhden lehtijutun, jossa oli haastateltu naisia, jotka pitivät tummaihoisista miehistä. Tämä juttu oli todella seksistinen ja miehiä esineellistävä. 

Afrikkalaiset tummaihoiset miehet kuvailtiin alkukantaisiksi villipedoiksi, joilta saa hurjat kyydit. Eräs nainen kuvailikin, miten siinä on jotain alkukantaista, kun ”afrikkalainen mies istuu valkoiselle nahkasohvalle grillattu kana mukanaan ja syö sen siinä luineen päivineen.” (Kerrottakoon tässä, että ei muuten syö yksikään kanaa luineen päivineen, mutta rusto-osat syödään niiden korkean kalsiumpitoisuuden vuoksi). 

Jos mietitään parisuhdetta, niin kyllä: seksi on tärkeä osa suhdetta, mutta ei se sentään yksinään riitä varmasti kenellekään ylläpitämään suhdetta. Suuressa kokonaisuudessa seksi on vain pikkuruinen osa parisuhteen moninaisessa paletissa. Eli stereotypia siitä, että naiset olisivat vain ”sen” takia tummaihoisen miehen kanssa, joutaa kyllä roskakoriin. 

Jos taas mietitään irtosuhteita, niin jokainen lienee oikeutettu seuraamaan mieltymyksiään. En siis ymmärrä mitä pahaa siinä on, jos nainen on kokenut seksin tummaihoisen miehen kanssa siksi parhaaksi vaihtoehdoksi ja noudattaa sitten mieltymyksiään. Niinhän sitä sanotaan, että toiset tykkää äideistä ja toiset tyttäristä. Jokaiselle jotakin ja se ei ole keneltäkään pois. 

Irtosuhteissa tuomittavaa on nimenomaan tuo esineellistäminen. Alkukantaiseksi leimaaminen on aivan järkyttävää ja niin perusteellisen potaskaa ja toinen tuomitsemisen aihe on miesten hyväksikäyttö. Kyllä, luit oikein: miesten hyväksikäyttö. Tiedän ja tunnen tummaihoisia miehiä, jotka haluaisivat parisuhteeseen, mutta naiset haluavat heidät vain petiinsä ja lähettävät sen jälkeen matkoihinsa. Miehet ovat täyttäneet tehtävänsä (kenties fantasia mustasta miehestä), joten ovesta ulos. 

En edes yritä väittää, etteikö myös miehet käyttäisi samalla tavalla naisia hyväkseen. Niin tumma- kuin valkoihoiset. Luvataan kauniita, vaikka tosiasiassa halutaan vain korkata sängyssä. Kaikki yhtä tuomittavia, enkä ymmärrä miksei ihmiset voi pelata avoimin kortein: aina on naisia ja miehiä, jotka eivät halua sitoutua ja haluavat vain seksiä. Jos tämä avoimesti kerrottaisiin, pelisäännöt olisivat kaikille selvät, eikä kenellekään aiheutettaisi pettymyksiä. 

Itsekkäisiin, ”kuivana sisään” -tyyppeihin ja oman nautinnon hakijoihin en ole koskaan törmännyt. Eli tämäkin stereotypia on ainakin oman kokemukseni perusteella kumottu. 

Kommentit

Suositut tekstit