Jouluja









 En mitenkään tietoisesti pyrkinyt välttämään joulustressiä, mutta niin siinä vaan jotenkin kävi, että aika helpolla pääsin tänä vuonna. 

Joululahjojen hankinta hoitui muutamalla kaupassa pyörimisellä ja sama kävi ruokaostosten kanssa. Siivouksen hoisin asteittain, niin ei tuntunut liian raskaalta. Sama koristeluissa, nekin tein kahdessa eri erässä. Enkä raatanut selkä hiessä. Ihan perussiivous riitti. 

Piparit leipoi molemmat poikani ja vanhemman tyttöystävä. Minä leivoin saaristolaisleipää, banaanikakkua ja joulutorttuja. Kinkun paistoin jouluksi ja mies teki riisiä ja paistettua kanaa. 

Nämä puuhastelut tehtiin yhdessä torstaina, jolloin myös vanhempi poikani tyttöystävänsä ja heidän koiransa kanssa meille yökylään tulivat. 

Illalla keksittiin hakea pitsaa ja koska kaikki pitsapaikat oli jo kiinni, haettiin kaupasta pakasteina ja syötiin kimpassa. 

Jouluaaton aamiaisen tekeminen sujui sekin yllättävän kivuttomasti. Syötiin kaikki yhdessä ja sen jälkeen vaan oltiin ja herkuteltiin. Yhden maissa pakattiin kamat autoon ja ajettiin Poriin. Kinkku, riisi ja kanat matkassamme. 

Porissa päästiin valmiiseen pöytään pikkusiskoni ja perheensä luokse. Äitini ja veljeni olivat jo paikalla. Siskoni ja miehensä olivat kimpassa tehneet kaikki muut ruuat. Ja miehensä teini-ikäinen tytär ilmeisesti auttoi myös. 

Syötiin, oltiin ja nautittiin. Vaihdettiin lahjat. Jo toistamiseen, sillä aamiaisen jälkeen vaihdoimme lahjat poikien ja Inton kanssa. 

Illalla käytiin viemässä kynttilät hautausmaalle ja nauttimassa tunnelmasta. 

Seuraavana päivänä kyläiltiin ensin äidin luona ja herkuteltiin siellä lisää. Ajettiin kotiin ja tiputin nuoremman poikani viettämään vielä ikäänkuin kolmatta joulua isänsä puolen isovanhempien luokse. 

Eilinen ilta meni lorviessa ja herkutellessa. Koko tämä päivä on mennyt lorviessa ja herkutellessa. Huomenna pitäisi mennä töihin ja jännää onkin, että mitkä vaatteet saan mahtumaan päälleni. Jouluvatsani on valtaisa, mutta on sen eteen tehty töitäkin. 

Ihanaa, rentoa, rakkaudentäyteistä ja herkullista joulunviettoa, en voi sitten hiukkaakaan valittaa ❤️. 

Nyt mietin jo uuttavuotta ja murehdin mitä kivaa siihen voisin keksiä. Se totta puhuen vähän jopa stressaa. Olen aika taikauskoinen tämän asian kanssa. Jos vuosi ei ala tosi kivasti, niin koko vuodesta tulee ihan paska. Vähän siis paineita. Ei oikein voida lähteä mihinkään ja toisaalta nää koronasulut ei ainakaan helpota asiaa. Huuh…saas nyt nähdä mitä keksin. 

Kommentit

Suositut tekstit