Vieläkin paperisavotasta (eikö se koskaan vaihda levyä…)

 


Vanha kuvakin viime kesältä (ja mulla vaan puolet naamasta), kun ei nyt oo mitään uudempia. 

Mutta suoraan monimutkaiseen asiaan. Edellisessä päivityksessäni kirosin Traficomin,  vaikka oikeasti olisi pitänyt kirota Ajovarma. Kävi nimittäin lopulta ilmi, että siellähän se syypää oli. 

Lähetin nimittäin Traficomin asiakaspalveluun tulikiven katkuisen viestin ja ilmoitin voimakkain sanankääntein, että tämä tämmöinen peli ei vetele. Sieltä sitten soitti nainen seuraavana päivänä ja kertoi olevansa henkilö, joka on Inton keissiä hoitanut. Ilmoitti, että hän on jo paljon aiemmin ilmoittanut Ajovarmaan, että meidän antama paperituloste lisäselvityksestä ei kelpaa, vaan paperin pitää olla alkuperäinen versio. Ja Ajovarman olisi pitänyt infota tuo tieto meille. He eivät sitä koskaan tehneet. 

Ilmoitin melkoisen närkästyneenä, että Ajovarmasta nimenomaan meille kerrottiin, että tuloste riittää. Tämän me varmistimme heiltä erikseen. No, kuten todettu, ei kelpaa. Kyseinen lappu on siis todiste siitä, että mieheni vanha ajokortti on kadonnut. Ja sellaisen haluavat, jotta sillä todistetaan Intolla olleen ajokortin jo aiemmin ja että heille toimitettu ajokortti ei ole väärennös. 

Totesin sitten, että selvä homma. Tämän alkuperäisen paperin tilaaminen Nigeriasta tulee maksamaan omaisuuden ja siinä tulee menemään aikaa. Että sitten pitää ainakin pidentää Inton väliaikaisen ajokortin voimassaoloa. ”Ei onnistu”, totesi nainen ja kertoi, että väliaikaiselle ajokortille ei ole alunperin ollut perustetta. 

Siitäkös sitten jo hermostuin ihan kunnolla ja annatin täyslaidallisen. Että ei voi olla niin, että me kärsitään siitä, kun muut sohlaa. Ja että Intolla menee työharjoittelupaikka ja kouluunkin kulkeminen on hankalaa ja ties mitä. Mesosin, että teen asiasta niin julkisen kuin vaan pystyn ja lopulta kysyin miten voin reklamoida heidän toimistaan. Nainen ehdotti, että hänen esimiehensä ottaa yhteyttä ja näin sovittiin tehtävän. 

Hetken päästä tuo esimies soitti. Kävi ilmi, että ei pelkästään Ajovarma ollut antanut väärää tietoa toimitettavasta todistuksesta ja jättänyt sitten kertomatta, että ko.tavalla toimitettu dokumentti ei kelpaa, vaan Ajovarman ei olisi pitänyt antaa Intolle väliaikaista korttia ollenkaan. 

Aika tiukkaa keskustelua oli meillä esimiehenkin kanssa, mutta lopulta saatiin aikaiseksi toimintasuunnitelma. Harmi vaan, että siihen tarvitaan Nigerian viranomaisia ja voin kertoa, että silloin tuo suunnitelma on suutari syntyessään. 

Koitankin siis tässä selvitellä, että mitäs sitten KUN Into ei sitä suomalaista ajokorttia tätä reittiä saa,  niin riittäisikö teoriakoe, vai tarvitaanko inssi, vai tarvitaanko koko autokoulu uusiksi. 

Tää on nyt älyttömän stressaavaa ja kaiken kukkuraksi Inton autossa on jotain vikaa (moottorivalo alkoi palamaan ja antoi neljä vikakoodia). Toisaalta parin päivän päästä hän ei saa enää ajaa autolla ylipäätään, joten reippahasti on aikaa saada auto kondikseen. 

Ja aina jotain hyvääkin, tällä kertaa isosti: Into sai jo oleskeluluvan. Päätös tuli parissa päivässä. Oleskelulupa on neljäksi vuodeksi. Neljä vuotta ilman pelkoa, mielettömän ihanaa ❤️. 

Kommentit

Suositut tekstit