Koronaa ja käännytystä



Kuvaselitys: miehen omituisia kotkotuksia osa 7382 (pitäisi näistä tehdä ihan postaus): kipu lähtee tuottamalla kipua. Hänellä oli sormi kipeä ja pyysi puristamaan sitä kovasti. Kun se kuulemma auttaa kipuun 😅




Terveisiä sairastuvalta. Sitä itseään tämä sitten oli. Näin toki vähän arvelinkin. Aika rankka ”pikkuflunssaksi”, kuten osa porukoista taudin leimaa. Toki riippunee myös tuurista millaisena tauti osuu omalle kohdalle. Mulla on ollut melko korkeaa kuumetta, yskää, nuhaa, vaikeuksia saada happea ja sekä haju-, että makuaisti menneet. Lisäksi sellainen yleisheikko olo. Tänään väsähdin totaalisesti ruoanlaitosta. Tuntuu lisäksi sahaavan eestaas. Eilen oli paljon parempi olo ja nyt oon ihan raatona taas. 

No, tauti lusitaan kiltisti ja toivottavasti ei ihan heti tule uusiksi. 

Toinen asia liippaa enemmän tätä blogia. Ystäväni sai tänään kuulla, että miehensä käännytetään Suomesta. Lähteä täytyy ensi kuun aikana. Mies sai siis kielteisen oleskelulupapäätöksen ja useamman vuoden maahantulokiellon. Päätöstä syynättiin useammankin henkilön toimesta ja päätös oli melkolailla yksiselitteisesti väärä. Siis tehty väärin perustein. Asiasta tehtiin lakimiehen toimesta valitus, mutta ei auttanut. Käännytyspäätöstä ei kumottu. Oleskeluluvan kielteisen päätöksen valitus on vireillä, mutta sen käsittelyssä voi mennä todella kauan. Joillakin on mennyt jopa vuosia. 

Ystäväni joutuu nyt siis jättämään aivan kaiken ja lähtemään miehensä kanssa muualle useammaksi vuodeksi. Molemmat hyppäävät täysin tyhjän päälle uudessa maassa ja koittavat selviytyä. Lusitun ”pysy poissa maasta”- ajan jälkeen he voivat yrittää uudelleen saada oleskelulupaa Suomeen. Ja sitten täytyy vaan toivoa, että sillä kertaa päätöksentekijä olisi asiallisempi ja pätevämpi. 

Ihan hirveä tilanne ja tuntuu todella pahalta heidän puolestaan. Ja he eivät suinkaan ole ainoita. Samanlaisia kohtaloita on valitettavasti paljon. Eräässä yhteisössä näistä keskusteltiin ja voi luoja mitä kaikkea ihmiset ovatkaan joutuneet käymään läpi. Osan suhde on myös migrin päätösten toimesta kaatunut omaan mahdottomuuteensa. Näissä tilanteissa inhimillisyys tuntuu loistavan poissaolollaan. 

Olen miettinyt miten onnekkaita me ollaankaan oltu, kun Into on saanut oleskelulupansa ilman ongelmia. Itse olen siis pelkästään kiitollinen migrille ja meillä asiat ovat toimineet täysin ongelmitta. Siksi onkin tosi sääli, että osa joutuu kokemaan suoranaista vääryyttä. En todellakaan yritä sanoa, että kaikkien pitäisi oleskelulupa saada. Jos sille ei ole edellytyksiä, niin sitten niitä ei ole. Mutta tuollaiset oikeasti väärät ja kohtuuttomat päätökset, selvästi virheelliset sellaiset, joita valitettavasti syntyy ja joita näemmä ei saa kumottua (ainakaan ilman kohtuutonta kärsimystä) pitäisi kyllä jotenkin saada eliminoitua kokonaan. 

Tämä ei siis ole pelkästään minun väittämääni, vaan päätös ihan lainkin perusteella on väärä. Lisäksi on ollut uutisissakin juttua, että migrin päätöksiä kumotaan ja korjataan enenemässä määrin. Inhimillistä? Kyllä. Kohtuutonta kärsimystä pariskunnille? Ehdottomasti! Meillä jos olisi käynyt sama, niin todennäköisesti suhteemme ei olisi kestänyt. Vuosia kestävä etäsuhde eri maissa olisi todennäköisesti ollut liian suuri haaste, vaikka miten toista rakastaisi. Ja muualle en pystyisi muuttamaan, vaikka haluaisin. 

Toivottavasti tulevaisuudessa kenenkään ei tarvitsisi käydä tuon kaltaista helvettiä läpi. Ja toivottavasti ystäväni miehensä kanssa selviää tästäkin haasteesta voittajina. 









Kommentit

  1. Tuo ensimmäinen kuva sai kyllä hymyn huulille; se on jotenkin todella suloinen! =D Toivottavasti kipu lähti ja toivottavasti myös paranet pian! =( Muista levätä kunnolla, vaikka välillä tuntuisikin siltä, et pystyy enempään. Oon myöskin todella pahoillani tuosta sun ystäväsi ja hänen miehensä käännytyksestä ja koko raivostuttavasta tilanteesta! Toivon kuitenkin, et tää vahvistaisi heitä, vaikka totta kai olisi ihanampaa, että ei tarvitsis taistella asioiden läpi kerta toisensa jälkeen, vaan elää yhdessä ja ihan "tavallista" elämää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit