Kyllähän tästä suosta vaan noustaan


Hiljalleen, mutta erittäin päättäväisesti on suuntani kohti ylöspäin. Kyllä tämä tästä taas. 

Lauantaina olin todella pitkästä aikaa kuntosalilla. Mentiin yhdessä Inton kanssa, mutta ei treenattu yhdessä. Hän kun on siellä tasolla 10, kun itse aloittelin uudelleen tasolta 1. Hän kyllä seurasi tekemisiäni ja tuli lopulta toteamaan, että nyt riittää ja suihkuun mars. Hyvä niin, sillä vielä tänäänkin on lihakset hellänä. 

Olin myös kuntopyöräilemässä ihan itsekseni ja hyvin syrjässä. Hyvä sekin, sillä aloin varoittamatta itkemään sielläkin. Muistin miten vielä ihan muutama kuukausi sitten asiat olivat niin hyvin, eikä tietoakaan niistä murheista, joita nyt kannan. 

Joka tapauksessa kannatti lähteä. Ensinnäkin se oli kivaa ja toisekseen jälkeenpäin olo oli kyllä paljon parempi. Ainakin hetkellisesti. Kuntosalilla sain myös idean, että ehkä mun olisi hyvä mennä hetkeksi omiin oloihini. Siis ihan yksikseni. Tiukan aikataulun puitteissa tämä tarkoittaa käytännössä keskiviikkoillasta perjantain aamupäivään. 

Kysyin Intolta olisiko se hänelle ok ja olihan se. Totesi, että tuntee itsensä voimattomaksi, kun ei pysty auttamaan ja siksi hänelle sopii mikä tahansa mikä tekee oloani paremmaksi. Niinpä otin yhteyttä ystävääni ja kysyin voinko vuokrata heiltä mökin tästä meidän läheltä. Se onnistui. Saattaa olla, että seuraava vuokralainen tulee jo torstai illalla, joten vierailuni voi jäädä vieläkin lyhyemmäksi. Mutta ei haittaa, irtiotto on irtiotto. 

Sunnuntai illan pyhitin oman oloni kohentamisen tavoitteiden miettimiseen. Eli mitä ja miten voisin tehdä. Kirjasin asiat ylös vihkoon, samalla miettien, että liikaa en voi kerralla itseltäni vaatia. 

Tässä nämä ensimmäiset askeleet, joita nyt opettelen: 

- aikaisemmin nukkumaan ja aikaisempi herätys

- aamu alkaa lyhyellä joogalla ja sen jälkeen iso muki vettä+ vitamiinit ja aamukahvi (kuvassa näkymä tältä aamulta, kun sängystä käsin joogasin)

- liikunta taas osaksi elämää ja kuntosalilta myös mielekkäitä ryhmäliikuntatunteja (eilen oli tanssi)

- ruokavalion rukaamista vähähiilihydraattiseksi. Nyt olen puhdistuskuurilla, mutta tästä tarkoitus opetella uusi ruokavalio. Tähän on kaksi terveydellistä syytä etusijalla ja vasta kolmantena ajatus mahdollisesta painonpudotuksesta. Helpottaa huomattavasti itsensä motivointia

Ja tässä ne alun askeleet, joissa niissäkin on kylliksi. Kun nämä toivottavasti tulee osaksi elämääni ja rutiiniksi, niin sitten on aika miettiä muita juttuja. 

Mökillä aion joogata, meditoida, ulkoilla, saunoa ja ennen kaikkea: antaa surun tulla ja yrittää itkeä sitä rauhassa pois. Ei tuo lyhyt aika ihmeitä tee, mutta olen varma, että auttaa kuitenkin roimasti. 

On aika mennä eteenpäin. 













Kommentit

Suositut tekstit