Elettyä elämää




 Täytän parin päivän päästä 45-vuotta. Se on helposti puoliväli, tai ylikin. Kauhistuttaa ja toisaalta tuntuu hyvältä olla just tässä iässä. On jotenkin outoa, että mitä enemmän kilsoja kertyy, sitä enemmän olen jotenkin auki maailmalle. Vastaanottavaisempi. Ymmärrän koko ajan paremmin miten keskeneräinen olen. Ja yhtä aikaa ymmärrän, ettei sillä ole mitään väliä. 

Osaan koko ajan nauttia yhä pienemmistä asioista. Kirjoitan tätä Inton kainalosta käsin. Hän katsoo jotain typerää vamppyyrielokuvaa. Tässä on kovin hyvä. Koko viikko on ollut jumalattoman kiireinen ja työntäyteinen. Töissä on kiire, airbnb työllistää edelleen hurjasti ja nyt järkkäillään vielä vanhemman pojan ja hänen tyttöystävän juhlia, jotka on lauantaina. Hypin yhdestä työstä ja tehtävästä toiseen, mutta just nyt en tee mitään. Makaan sohvalla, olen kylläinen herkullisesta ruuasta ja Inton ihana käsi on ympärilläni. En ole mitään vailla. 

Meillä oli Inton kanssa viime viikolla sellainen järkevä keskustelu. Ilman dramatiikkaa. Onnistuin avaamaan tunteitani ja selittämään asiani niin, että Into sen ymmärsi. Ja silloin kun hän ymmärtää, hän tekee kaikkensa korjatakseen ongelman. Ja niinhän siinä on käynyt, että kun sinne ydinongelmaan päästiin, niin lieveilmiöt katosi. Ja elo on ollut huomattavasti auvoisampaa sen jälkeen. Ei se tätä ikuisesti ole, tietenkään, mutta kyllä me opitaan koko ajan. Itsestämme ja toisistamme. 

Jos jotain olen oppinut, niin ainakin olemaan odottamatta niitä parempia aikoja. Tai kuvittelemaan, että nyt helpottaa. Ei kuulu odottaa pahinta ja olla pessimistinen. Se on tyhmää. Melkein yhtä tyhmää on toivoa ja odottaa niitä parempia aikoja. Tai tosiaan olettaa, että nyt helpotti ja tästä eteenpäin on hyvin. Kun ei välttämättä todellakaan ole. Ainoa oikea tapa on elää tätä hetkeä. Nauttia täysillä, jos hetki on hyvä. Ja jos hetki on huono, niin olla yrittämättä sitä paeta. Sillä on tarkoituksensa ja merkityksensä. Ja sen kestää kyllä. 

Kuvat otti ihana ystävä ja melkein sukulainen. Vähän pitkä tarina avata, mutta siis taitava kuvaaja rippijuhlissa. Oon ihan rakastunut noihin kuviin. 








Kommentit

Suositut tekstit