Hurjaa vauhtia kohti loppuvuotta


 Yleensä marraskuu on mun töissäni aika hiljainen kuukausi. Vaan eipä ole nyt. Tapahtuu kovasti ja paljon. Vähän stressaa huominen päivä, kun pitää saada paljon aikaiseksi. Tiistaina aamulla lähdetään työporukan kanssa pikkujouluja viettämään Ahvenanmaalle. Keskiviikkona takaisin ja taas hurjana töitä. 

Perjantaina hyväksyin ostotarjouksen asunnostamme. Hurjaa tahtia tapahtui kaikki. Tarjouksia tuli kaksi ja hyväksyin niistä sitten toisen. Toivottavasti asunnon tuleva omistaja osaa rakastua tähän kotiin, kuten minäkin. Ja samalla ymmärtää, että tässä totisesti on omat haasteensa myös. 

Olen viikonlopun miettinyt pääni puhki miten saada mahtumaan kaikki kamat uuteen kämppään ja missä järjestyksessä. Mistä luopua jne. Ei ole ihan helppo juttu muuttaa paljon pienempään asuntoon ja totuttelemista vaatii asuminen kerrostalossakin. 

Tämänhetkinen tilanne on ehkä stressaavin. Ei olla vielä tehty kauppoja, joten en uskalla vielä täysin uskoa, että kauppa toteutuu. Toisaalta vuoden loppuun mennessä meidän pitäisi jo asua uudessa kodissa, joten totta hemmetissä tässä on alettava valmistelemaan asioita. Siihen päälle kiire töissä ja jotenkin lamaantunut minä, niin onhan tässä taas. 


Pelottaa, surettaa ja kauhistuttaa. Kauheasti negatiivisia tunteita, vaikka juuri tätä itse halusin. Ja kaikki meni nopeasti ja hyvin. Mun mielestä se tarkoittaa, että näin pitikin tapahtua. Ja silti tuntuu pahalta. Ehkä tilanne helpottaa, kun päästään tositoimiin ja sitten asettumaan uuteen kotiin. Tiedän kuitenkin varmaksi, että asuminen uudessa kodissa on huomattavasti stressittömämpää ja sitä kohti olen kaikissa päätöksissäni nyt mennyt. Vähemmän stressiä. Kaikesta. 

Niinpä alan tuon Ahvenanmaan reissun jälkeen laittelemaan tavaraa ”lahjoitetaan”-palstalle ja tekemään hiljalleen töitä tulevan muuton eteen. Ja sitten isot pyörät pyörimään, kun kaupat on tehty. 

Tämän kodin muistot käärin kiitollisena sydämeeni. Ikinä mikään paikka ei ole tuntunut yhtä paljon kodilta kuin tämä. Täällä olen syntynyt minuksi. Siitä olisikin paljon kerrottavaa, mutta ehkäpä jätän kertomatta. On aika siirtää katse eteenpäin. 



Kommentit

Suositut tekstit