Yks juttu. Tai no, kaksi… tai muutama














 Näihin ei saa punaista lankaa sitten niin millään, joten laitanpa vaan ladellen: 

ensinnäkin kuopuksen huoneessa tavarat löysivät vihdoinkin paikkansa. Nyt on kämppä valmis yhtä pientä juttua lukuunottamatta. Nimittäin kylppärin pyyhekoukut on jotain karmeeta. Turkoosin värisiä simpukoita. Ne revin pois ja vaihdan vähän maltillisempiin vaihtoehtoihin. Mutta muuten ihan kaikki on valmista. Ja voi pojat miten rakastan tätä kotia! 

Ja sitten: leivoin tänään banaanikakkua, sekä tein inkiväärijuomaa. Into todella tykkää molemmista ja banaanikakkua vannoin leipovani jopa häävalassani/ kirjeessäni Intolle. Hän valitteli, että edellisestä kerrasta on kymmenen vuotta. Aika paksua potaskaa, mutta totta on, että edellisestä kerrasta on aikaa. 

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan molempia. Ovat todella hyviä. Banaanikakusta löytyy reseptejä vaikka millä mitalla. Itse käytän myllyn paras- sivustolta löytyvää. Kirjoitin juuri inkiväärijuoman ohjeet ystävälleni, joten kopioin sen tähän sellaisenaan: 

”Inkiväärijuoma osimoilleen näin: 

3 L vettä ja n.3 dl ruskeaa sokeria. Keitetään kunnes sokeri liukenee veteen. Joukkoon n. 500 g raastettua inkivääriä (mä raastan kuorineen) ja n. 4-6 limen mehua. Raaputan myös hedelmälihaa kattilaan. 

Keittelen hetken ja annan tekeytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. 

Siiviöin seuraavana päivänä roippeet pois ja pullotan. Sekoitan sitten valmista juomaa vichyn kanssa. About yksi osa juomaa, kaksi osaa vichyä. Mieluiten oikein kylmää. Drinkkinä menee, kun lisää joukkoon rommia.”

Lopuksi vielä fiilistelyä: meille tulee huomenna uusi hoitokoira. Vanharouva, joka ei ole aiemmin ollut meillä hoidossa. Hän on yökylässä ja joutuu olemaan jonkun aikaa itsekseen, sillä mennään Inton kanssa kylään ystäväpariskunnan luokse. Pariskunnan, jonka mies on Kuubasta. Pidetään taas ruokabileet nyyttärimeiningillä. He tekevät ribsejä, tostoneksia (paistettua ruokabanaania), coleslaw- salaattia ja lohkoperunoita. Me tehdään lihapullia, wingsejä ja sitten tuota banaanikakkua ja inkiväärijuomaa. Ehkä pyöräytän vielä pastasalaatin kylkeen, jos oikein innostun. 

Aika huippua joka tapauksessa, olen superisti innoissani ❤️







Kommentit

Suositut tekstit