Uusi vuosi



























 Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? Eli nyt siitä uuden vuoden juhlinnasta. 

Mulla on hassu pakkomielle, että uutena vuotena täytyy tapahtua tietyt jutut, tai muuten seuraavasta vuodesta tulee surkea. Ensinnäkin vuoden viimeinen päivä pitää olla jollain tapaa erityinen. Ei tule mitään sellaisesta, että kotona vaan oltaisiin koko päivän. Päivän aikana täytyy käydä kulunut vuosi läpi ja miettiä mitä hyvää ja mitä parannettavaa siinä on ollut. Ja puoliltaöin pitää polttaa tähtisädetikku, sekä skoolata. 

Tänä vuonna vuoden loppu tuli jotenkin tosi nopeasti ja puskan takaa yllättäin. Meinasi iskeä paniikki, että mitäs keksitään, mutta sitten hoksasin, että voisimme vuokrata viikonlopuksi mökin. Näin tehtiin ja mökille suunnattiin perjantaina aamulla. Kotiuduttiin sunnuntai illalla. 

Mökillä oli ihana rauhoittua ja hiljentyä. Ei oikeastaan edes tehty mitään kovin ihmeellistä. Paljon syömistä, ulkoilua, saunomista, rentoutumista ja hiljaisuudesta nauttimista. Juuri sitä mitä kaipasin ja halusinkin. 

Tällä kertaa mä olin vastuussa meidän sapuskoista, eli kokkasin kaiken mitä syötiin. Ja hyvin syötiinkin. Sunnuntaina oli vielä loppuhuipennukseksi ns. ravintolaleikki ennen kuin lähdettiin kotiin. Nimittäin vähän aikaa sitten kävi ilmi, ettei Into ole koskaan syönyt ravintolassa alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Mekin kun ollaan jossain (harvoin) käyty, niin aina vaan syöty jotkut pitsat tms. ja muistaakseni ollaan vaan kerran oltu varsinaisessa ravintolassa. Muut paikat on olleet lähinnä kebab- pizzeroita tai vastaavia. 

Niinpä katoin pöydän kuin ravintolassa ja tarjoilin meille koko setin. Ruoka ei tuossa vaiheessa ollut enää kovin kummoista (pääruokana wingsejä), mutta ideana hauska ja nytpä mieheni on jälleen yhden kokemuksen rikkaampi. 

Ja kaikki toteutettiin, myös tähtisädetikut, sekä skoolaus (alkoholittomalla skumpalla). Eli pitäisi olla hyvä vuosi tiedossa. Ainakin se alkoi todella hienosti. Ja paksusti… joulun ja uuden vuoden välisenä aikana ehdin kerryttämään lukuisia kiloja. Ei mua turhaan kutsuta tehokkaaksi. Kumma, että sulattaminen ei tapahdu yhtä tehokkaasti, mutta mihinkäs tässä on kiire. 


Kommentit

Suositut tekstit