Järkyttävä esimerkki mitä voi tapahtua

 



Kopioin suoraan tekstin naiselta, jonka mies karkoitetaan Gambiaan. Tässä voisimme olla myös me, sillä tarinamme on erittäin samanlainen. Me kuitenkin saimme hyvin erilaista kohtelua osaksemme ja kaikki meni hyvin. 

Lisäksi aika hurjaa luettavaa, että ”olisi pitänyt tietää, ettei perhe-elämä ole välttämättä mahdollista ilman oleskelulupaa”. Ei tullut itselläni mieleenkään! En ollut aiemmin ollut parisuhteessa ulkomaalaisen kanssa ja kun mieheni kertoi riittävän, että hänellä on oleskelulupa Italiaan, minä uskoin asian näin olevan. Ei tullut mieleenkään, että hän ei tietäisi. Ei tiedä moni muukaan, että EU-alueella ei riitä, että oleskelulupa on yhteen maahan. 

Mietin miten onnekkaita ollaankaan, että meitä kohdeltiin hyvin ja reilusti. Ja miten voi samanlaisista taustoista toisille tulla maasta karkoitus. 

Tässä teksti, jonka Emma Mariama Kassama on julkisesti kirjoittanut Facebookissa ja ilmeisesti asiasta on ollut juttu myös Aamulehdessä:  

”Nyt haluan avata kaikille meidän tilannetta ja sitä mitä suomen maahanmuuttovirasto tekee perheille Suomessa, kuinka täällä rikotaan perheitä ilman mitään syytä! Kuinka Suomeen ei todellakaan niin vaan tulla ja oteta kela rahaa ja eletä herroiksi Suomen verorahoilla. Tätä saa ja pitää jakaa!


”Ollaan oltu mieheni Kawsun kanssa yhdessä nyt 3 vuotta. Naimisissa 2,5 vuotta. Heti naimisiin menon jälkeen haettiin hänelle oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Odotettiin päätöstä noin vuosi kunnes migristä(maahanmuuttovirasto) tuli tieto että kawsu käännytetään Gambiaan ja määrätään 2 vuoden maahantulo kieltoon koska he uskovat että avioliittomme on lumeavioliitto, eli solmittu vain laillisen oleskeluluvan saamiseksi/feikki. Tätä ennen olimme siis migrin haastattelussa 3 tuntia kumpikin eri huoneissa, missä he kyselivät kaiken, siis ihan KAIKEN. Minkä väriset housut vaimollasi oli tänään, mikä on puolisosi lempiruoka, minkä väriset tapetit on teidän makuuhuoneessa, kummallapuolella sänkyä nukut, mitä teette tavallisena keskiviikkopäivänä, kuka on vaimosi/aviomiehesi paras ystävä, äidin ja isän nimet, syntymäajat ymsyms. 

Näistä isoin punainen lippu migrille oli se että en muistanut siinä painostavassa haastattelussa mieheni äidin nimeä(jota en ole siis koskaan vielä nähnyt, vain muutamasti jutellut puhelimessa mieheni tulkkauksen avulla koska yhteistä kieltä ei ole). Ja myöskin yksi iso peruste oli myös se että karattiin naimisiin, se oli migrin mielestä erittäin mietityttävää, vaikka kerroin haastattelussa että soitettiin heti vanhemmilleni vihkimisen jälkeen ja vietettiin illalla yhdessä pientä hääjuhlaa. 

No sitten alkoi taas vuoden kestänyt projekti asianajaja, valitus oikeuteen, rahan menoa todella paljon, ja muistakaa vielä että siis koko tänä aikana mieheni ei saa opiskella Suomessa, ei saa työskennellä palkkatyössä, eikä saa mitään avustusrahaa mistään. 

Oikeuteen lähetettiin läheisten todistelu kirjeitä että olemme tosissaan yhdessä, kuvia, videoita ja sosiaalisen median kanavat.

Olemme halunneet pitkään yhteistä lasta, olemme kaikki nämä stressaavat ajat yrittäneet lasta, ensimmäinen raskaus, sen jälkeen keskenmeno, toinen raskaus, sen jälkeen taas keskenmeno ja pahemmat komplikaatiot kuin ensimmäisestä.

Oikeudesta tuli vastaus, uskovat avioliittoon ja sillon kun olen(olin)raskaana niin silti karkoittavat mieheni mutta nyt rangaistus onkin VAIN 1 vuoden maahantulokielto. Siis ihan oikeesti? Nyt ei voi muuta sanoa kun että jos raskaudet eivät olisi mennyt kesken, voisin olla vielä suuremmassa stressissä kuin nyt, vauva vuosi ilman puolisoa..

Oikeuden päätöksessä myöskin todettiin että kun tapasimme niin minun olisi pitänyt varautua että emme saa viettää yhteistä perhe-elämää koska miehelläni ei ollut vielä oleskelulupaa. No voin kertoa että ei tullut kyllä pieneen mieleenkään että tää prosessi voisi olla näin vaikea. Eikö perhesuhde ole syy olla Suomessa? Ei rikoksia, ei mitään. 

Nyt ongelmana ja karkoittamisen syynä olikin se että mieheni on oleskellut 9kk Suomessa ilman oleskelulupaa. Tämä on siis aika kun tavattiin, tapailtiin, tuli korona, muutettiin yhteen, ja ennen oleskeluluvan hakemista. Hän on siis saanut olla Suomessa ihan laillisesti Italian oleskeluluvalla 3kk yhtäjaksoisesti. Tästä 9kk laittomasta oleskelusta tuli sakko hänelle ja poliisista sanottiin että kun maksat tämän niin asia on käsitelty. Me maksettiin ja taas, tätä ei ole edes kirjoitettu mihinkään päätökseen?

Kun korona tuli ja Uudenmaan bänni niin tietysti muutettiin yhteen Hämeenkyröön, eikä silloin edes olisi voinut matkustaa Italiaan ja tulla takaisin koska korona, ja voitteko uskoa että tätä ei ole otettu asiassa huomioon? Eli maailmanlaajuinen matkustuskielto ei päde maahanmuuttajiin, jotka haluavat olla perheensä kanssa?

Lisätään tähän vielä se että mun lapsi Eemil (edellisestä suhteesta) pitää tietysti kawsua läheisenä perheenjäsenenä koska olemme asuneet yhdessä 3 vuotta. Tätäkään asiaa ei otettu huomioon oikeuden päätöksessä koska ei ole kyseessä biologisesti yhteinen lapsi💔

Aloitettiin uusi valitusprosessi puoli vuotta sitten, valituslupahakemus korkeimpaan oikeuteen, täytäntöönpanokielto hakemus että saisi odottaa päätöstä Suomessa. 

Nyt tuli SUNNUNTAI aamuna klo 10 poliisilta soitto että oletko valmis lähtemään Gambiaan? Siis jos voin suoraan sanoa niin tämä kyseinen poliisi oli erittäin epäystävällinen, ei empatiaa, ei ymmärrystä, kun itkin puhelimessa niin hän kysyi että niin oliko sulla nyt muuta asiaa vai haluatko vaan purkaa pahaa oloasi muhun?

Karkoitus tapahtuu kuulemma 2 viikon sisään. 

Aivan käsittämätöntä toimintaa Migriltä, oikeudelta ja poliisilta. 


Näinkö Suomi ihan oikeasti toimii? Näinkö oikeudelta ei saa karkoitukseen kieltoa koska raskaudet ovat mennyt kesken? Näinkö perheitä halutaan rikkoa? 

Kysyn sulta että onko tämä oikeudenmukaista?”


Kommentit

Suositut tekstit