Perhanan pesukone


 Siis sanonko jumaliste…? 

Olipa kerran muutto ja mitäs sitten tapahtuikaan? No, muuttohan oli jo ”aikoja sitten”, mutta me ollaan edelleen ilman pesukonetta. Tai siis on meillä pesukone, mutta ei voida sitä käyttää. 

Pakko aloittaa tämä tarina jo edellisestä muutostani, eli kun muutin eron jälkeen edelliseen asuntooni. Siellä oli suihkuseinä ja sen vieressä aukko (pesukoneen paikka) ja sitten peili- ja allaskaapit. Mä tsekkasin mikä on tuon välin leveys, mutta en jotenkaan hoksannut miettiä syvyyttä. Ja niinhän siinä kävi, että ne vajaa viisi asuttua vuotta mentiin suunnilleen sivuttain suihkuun, kun pesukone oli edessä. D

Tätä pesukonetta kärrättiin sitten tähän uuteen kotiimme. Tai siis Into kantoi yksin, ei kärrännyt. Ja mä en tuhoutuneen selkäni vuoksi pystynyt tekemään mitään. Onni on supervahva mies. Kävi vaan sellainen ”hupsista”, että pesukonehan ei mahtunut asuntomme kylpyhuoneeseen, sillä oviaukko on vain 57 cm leveä. 

Onneksemme huomattiin, että taloyhtiön kellaritilassa on ns. pesutupa, jossa oli kolmen asukkaan omat pesukoneet paikoillaan ja yksi paikka niiden välissä tyhjänä. Tsekkaus isännöitsijältä ja vastattiin, että ”kyllä, jos hana vaan toimii, niin siihen voitte laittaa pesukoneenne”. Ihan huikea juttu ja täten pieni kylpyhuoneemme ei olisi vieläkin ahtaampi. 

Paitsi että ei saatu pesukonetta sitten liitettyä. Kumpikaan, ei tulo-eikä poistoletku sopinut. Poistoletku ei noussut tiiviiksi asti ja tuloletku ei osunut lainkaan jenkoihin. Yritin keksiä ratkaisua ja googletin minkä ehdin. Lopulta löysin paikallisen liikkeen, jossa on myös asennuspalvelua. Marssin paikalle ja kerroin tilanteen. Myivät kappaleen tuloletkuun ja kertoivat miten poistoletkun saan tiiviiksi. 

Marssin pesukoneen luokse ja aloin liittämään letkuja paikoilleen. Luulin onnistuneeni ja innosta hihkuen lähdin täyttämään pesukonetta laittaen sen sitten päälle. Kuulin heti, että nyt ei ole kaikki kunnossa. Kone piti outoa ääntä. Räpelsin letkuja ja roiskin vettä päälleni. Lopulta kone alkoi piippaamaan, ettei siellä ole tarpeeksi vettä. Vaatteet olivat puolimärkiä ja minä neuvoton. 

Googletin taas ja lopulta löysin videon, jossa kerrottiin eri vaihtoehtoja ongelmalle. Yksi ehdotus oli, että veden paine on liian matala. Kävin tsekkaamassa ja kerrankin heti osui oikeaan. Tietysti silloin, kun ei totta tosiaan tarttis. 

Ei auttanut kuin kärrätä pyykit pesulaan ja lähteä taas googlettamaan. Tällä kertaa etsin uutta pesukonetta, joka mahtuisi kylpyhuoneeseemme. Koska tilaa on muutenkin vähän, niin pesukoneen kanssa olisi mahdotonta saada kuivaustelinettä enää kylppäriin mahtumaan. Siksi hoksasin, että kuivaava pesukone voisi olla meille ihan huippu. Gigantin sivuilta löysin LG:n kuivaavan pesukoneen. Syvyyden kerrottiin olevan 56 cm. Samoin ilman luukkua. Oviaukko sentin enemmän. En uskaltanut ottaa riskiä, vaan marssin liikkeeseen varmistamaan myyjiltä, että sopiihan pesukone. Myyjä tsekkasi ja totesi, että sopiihan se. ”Kone meille kuljetettuna ja asennettuna kiitos”, totesin ja ilo sisälläni vaan pirskahteli. Ongelma melkein ratkaistu, viikko pitäisi odottaa toimitusta. 

Viikon päästä se sitten tapahtui. Minä kalenteri töistä tyhjäksi raivattuna passissa kotona. Toinen kavereista soitti ensin ovikelloa ja kertoi tulevansa ensin tsekkaamaan paikan. Mittaili ja ihmetteli. Totesi sitten, että pesukone taitaa olla liian iso. Kerroin miten mittasin oviaukon ja miten kävin vielä liikkeessäkin asian varmistamassa. Kaveri lupasi käydä vielä tsekkaamassa uudelleen pesukoneen. Tuli hetken päästä takaisin ja kertoi pesukoneen olevan liian iso. Gigantin sivuilla oli väärät mitat. 

Pesukonetta lähdettiin sitten kärräämään takaisin ja minä soittamaan Gigantin (maksulliseen) asiakaspalvelunumeroon. Sain kehotuksen mennä liikkeeseen ja neuvottelemaan uudesta pesukoneesta ja kuljetusmaksuista. Öööh… enpä meinannut neuvotella, mutta ajoin kyllä n.30 km/ suunta liikkeeseen ja takaisin. Samalla oli pakko viedä toinen koneellinen pesulaan, sillä hukuimme pyykkiin. 

Liikkeessä todettiin sama: nettisivuilla oli väärät mitat. Löydettiin  uusi vaihtoehto. LG:n kuivaava pesukone tämäkin, nyt kooltaan vaan pienempi. Hintakin jopa sama. Myyjä kertoi, ettei voi mitätöidä vanhaa kuittia vielä, mutta tekee sen heti kun edellinen pesukone on takaisin liikkeessä. Maksoin siis pesukoneen toistamiseen ja odottamaan seuraavaa asennusta, jonka piti tapahtua kolme päivää myöhemmin. 

Taas kalenterin tyhjäksi raivaaminen ja eikun pesukonetta odottamaan. Piti tulla aikahaarukalla 16.00-21.00. Klo.20.50 totesin, että eipä taida tulla. Eikä tullut. Seuraavana päivänä, eli siis tänään soitin taas samaan maksulliseen Gigantin asiakaspalveluun. Asiaa ryhdyttiin tutkimaan ja huomattiin, että myyjät olivat liikkeessä mitätöineet sen uudemman kuitin, eikä sitä vanhempaa. Siinä samalla luonnollisesti tilaus mitätöityi. Aspa pahoitteli liikkeen puolesta asiaa ja kertoi, että pesukone tulisi maanantaina. Tänään on siis perjantai. Minkäänlaista hyvitystä ei tarjottu. 

Nyt sitten odottelen maanantaita. Ja taas saan raivata kalenterin tyhjäksi. Pitäisi myös vanha pesukone lahjoittaa jonnekin. Ja Gigantin puolesta levittää tietoa, että heillä on virheelliset mitat sivuillaan. Tietoa ei nimittäin olla korjattu. 

Toivottavasti tämä pesukonetarina saa onnellisen lopun maanantaina ja mä pääsen vihdoinkin pyykkäämään. 


P.S kuvan pullo ei liity tarinaan muutoin, kuin että ties vaikka kiskaistaisiin kitusiin kunhan Into töiltään yöllä kotiutuu. Sain asiakkaalta tuon kiitoslahjana ja mun mielestä pullo on tosi hieno.














Kommentit

Suositut tekstit