Niitä kokkailuja (ekana mun setti)














 Meillä on sit sekä minä, että Into samanlaisia näppituntumalla- kokkailijoita, joten jos olet tarkka reseptien ohjeiden seuraaja, niin tää juttu ei oo sulle. Saat vaan stressinäppylöitä. Jos taas olet heittäytyjä, niin kokeiles (jos et ole vielä kokeillut) näitä. 

Mä siis tein salaattia (enkä nyt siitä laita reseptiä 😅) ja lasagnea. Lasagnen oon tehnyt vuosia samanlaisia oikotie- idealla, eli hyvin yksinkertaisesti. Nyt vaan lisäsin perussettiin pilkottuja porkkanoita. 

Eli sipuli, valkosipuli ja porkkana pannulle öljyn kanssa ja kypsentelemään. Joukkoon 800g naudan jauhelihaa. Mausteina hitokseen oreganoa, mustapippuria, chiliä, paprikajauhetta ja suolaa. Hitokseen siis oreganoa, muita maltillisemmin. Joukkoon pari purkkia tomaattimurskaa ja paseerattua tomaattia. Mulla oli vähän pehmenneitä kirsikkatomaatteja, joten lisäsin nekin. 

Raastetaan juustoa ja otetaan ruokakermat, sekä paketti lasagnelevyjä esille. Vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja sen päälle murskattuja lasagnelevyjä. Juustoraastetta ja ruokakermaa. Ruokakermaa mulla oli kaikkiaan 5 purkkia. 

Näin ladellaan vuoka täyteen. Päälimmäisenä kerros lasagnepaloja ja juustoraastetta. Uunissa vajaan tunnin ja avot: jäätävä määrä lasagnea on valmiina. Me ollaan syöty sitä nyt joka päivä lauantaista ja tänään ajattelin laittaa loput pakastimeen. 


Ruokabanaanihässäkät (esim. Tostones- nimeltään) sisältää ehkä n.180 miljoonaa kaloria ja vie aikaa tehdä, mutta ovat herkullisia. Intohan voisi elää ruokabanaaneilla ja vetelikin tuon koko satsin lauantain aikana (mä söin ehkä 5). Hän ei itse tee noita tostonekseja, sillä niihin käytetään vihreää ruokabanaaneja ja niitä on tosi paskamainen kuoria. Vinkkinä, että ruokabanaaniin kannattaa tehdä useampi pitkittäinen viilto, leikata molemmat päät puukolla pois ja sitten koittaa kuoria suiru kerrallaan. Hermot siinä menee, mutta lopputuloksen arvoista.

 (Into siis itse ostaa vain keltaisia ruokabanaaneja, joita on huomattavasti vaikeampi löytää kaupoista. Ne on helpompi kuoria ja sitten hän vaan viipaloi banaanin viistosti niin, että paloista tulee hyvän kokoisia ja paistaa öljyssä. Huomattavasti helpompia tehdä) 

Kuoritut ruokabanaania pilkotaan muutaman sentin paksuisiin paloihin ja ladellaan pystyasennossa pannulle, jossa on kuumennettua öljyä. Paistetaan n.3 minuuttia ja käännetään toisinpäin. Paistetaan taas n.3 minuuttia ja otetaan lautaselle jäähtymään. 

Pystyssä oleva pala litistetään jonkun sopivan astian avulla (mulla aamiaiskulho) ja tämä tehdään kaikille jo kerran paistetuille paloille. Sen jälkeen litistetyt palat paistetaan uudelleen, nostetaan pois öljystä ja suolaa päälle (itse rouhin suolamyllystä silleen sopivasti). Valmiista setistä noin puolet päätyi tarjolle, puolet Into veteli naamaansa jo kokkausvaiheessa 😅



















Kommentit

Suositut tekstit