Kuukauden kohokohta







Tällä kertaa reippahasti iloisempi aihe, jota pikkuisen sivuutin jo edellisessä päivityksessä. Nimittäin aivan uskomattoman ihanat festarit, jotka järjestettiin Turussa muutama viikko sitten. 

Sounds of South (SOS) festari, jossa ideana oli yhdistää afro-, lattari- ja karibialainen musiikki, ruoka ja ihmiset. Festarit järjestettiin ensimmäistä kertaa ja minun mielestä onnnistuivat ihan mielettömän hyvin siihen nähden. 

Liput maksoivat vain 25€. Paikalle oli pystytetty lava, jossa esiintyi useampi DJ, artisti ja välillä oli myös tanssiesityksiä. Alueen perällä myytiin erilaisia ruokia, afrikkalaista, karibialaista jne. 

Yhdessä salissa soitettiin salsaa jne., jotta porukka pääsi sinne tanssimaan. Tuo tila ikävä kyllä oli aivan liian kuuma ja ilman riittävää ilmanvaihtoa, joten itse en siellä juuri viihtynyt. Ystävämme kuitenkin tanssivat siellä meidänkin puolesta. 

Paikalla oli yllättävän paljon ihmisiä. Ja mikä parasta: heitä oli moninaisissa kokoonpanoissa. Eniten omaa mieltäni lämmittivät suomalaiset ystävykset ja jopa pariskunnat, jotka olivat tulleet paikalle ihan vaan fiilistelemään. Janina Andersson oli mukana ystävänsä kanssa tanssimassa. Hän sai jammailla täysin rauhassa. 

Ja sitten oli paljon porukkaa eri maista. Itse bongasin muutaman tuttuni. Yhden suomalaisen lisäksi intialaisen, nigerialaisen, kenialaisen, sekä espanjalaisen. Meidän omassa kokoonpanossa oli me kaksi suomalaista, nigerialainen ja kuubalainen. 

Into ja Carlos (meidän kuubalainen) bongailivat lukuisia tuttuja. Se on kyllä mieletöntä miten he (kuten varmasti monet muutkin maahanmuuttajat) osaavat verkostoitumisen ja löytävät ystäviä mistä tahansa. Eikä siis pelkästään maanmiehiään, vaan ihmisiä ympäri maailmaa. 

Tunnelma oli iloinen ja rauhallinen. Paikalla myytiin alkoholia, mutta tunnetusti ”ulkomaalaiset” harvemmin kiskovat kännejä. Paikalla oli yksi ihan kunnolla jurrissa oleva ja hän oli suomalainen nuorimies. Mutta hän oli niin hyväntahtoinen, ettei häirinnyt ketään. Ja hänestä piti huolta useampikin ryhmä, joihin hän jotenkin vain päätyi. 

Aivan ihana oli nähdä suomalaisia, keski-ikäisiä miehiä jammailemassa musiikin tahtiin ilman, että olivat humalassa. Ihanaa oli myös olla osana porukkaa, jossa kukaan ei välittänyt minkä värinen tai kokoinen olet. Oli vain ryhmä ihmisiä nauttimassa musiikista ja kauniista kesäillasta. 

Istumapaikkoja oli vähän turhan harvassa ja vaikka paikka itsessään oli ihana, oli mukulalaatta-”lattia” (tilaisuus oli ulkona) aika epäkäytännöllinen. Mutta hauskaa oli. Aivan ihanaa. Sydämeni itki etukäteen verta faktasta, että festarit on yhtä aikaa Pori Jazzien kanssa ja olen sinne kokoontunut ystävieni kanssa jo vuosikymmenien (apua) ajan. Mutta nyt oli tehtävä uhraus ja jätettävä jazzit väliin. Toivottavasti ensi vuonnna ovat eri viikonloppuina, sillä ehdottomasti haluaisin osallistua festareille uudelleen. Ja suosittelen lämpimästi ihan kaikkia muitakin osallistumaan. 



Kommentit

  1. Hei, vasta löysin blogisi, tosi kiinnostava tämä kahden kulttuurin suhde. Suvussa sellaisia, mutta itsellä ei kokemusta. Muut kulttuurit kuitenkin kiinnostavat. Luin myös raskauksien keskeytymisestä ja olen todella pahoillani puolestasi. Itselläni kaksi lasta, mutta olen menettänyt kolme terveydentilani vuoksi ihan alkuviikoilla. Rankkaa oli joka kerta, vaikka viikkoja ei ollut monta. Toivon, että ihme vielä tapahtuu kohdallanne! Ehkä se tapahtuu, kun sitä vähiten yrittää ja toivoo... Tätini tuli 45veenä ekan kerran raskaaksi, vaikka hänelle oli sanottu, ettei koskaan voisi saada lapsia. Nyt mun kummipoika on jo parikymppinen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihana kommentti, kiitos ❤️

      Ja tuhannesti onnea matkaan raskaaksi tulemisen kanssa ❤️

      Terkuin Terhi

      Poista
    2. Kiitos, mutta itse en enää aio hankkia lapsia, eikä mieheni onneksi kaipaa jälkeläisiä. Keskeytymiset tapahtuivat ennen kuin sain lapseni. Ymmärrän siis tuskasi ja kaipuusi, mutta haluan lohduttaa, että elämä voi olla todella rikasta ja mielekästä myös ilman lapsia (kuten tuossa uusimmassa postauksessasi näkyykin <3). Pikkulapsiaika voi olla myös erittäin kuormittavaa suhteelle. Itse olen elänyt 10 vuotta lapsettomassa suhteessa eikä mieheni tunnu edelleenkään haluavan lasta, vaikka eilen katsoimmekin Yösyöttöä. :-D

      Poista
  2. Voi ei, anteeksi. Mä jotenkin onnistuin lukemaan kommenttisi niin, että toivoit ihmettä vielä tapahtuvaksi teille. Pahoittelut, varsinainen puusilmä olin nyt kyllä.

    Terkuin Terhi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit