Poliittista pauketta ja kiukuttelua


 En usko, että pystyn ihan kovin hyvin edes jäsentelemään kaikkea päässäni pyörivää, mutta yritän silti. Tämä on sellainen valtava möhkäle päässäni, jossa on ahdistus nykyhallituksesta, sekä niiden (tai siis persujen) tahtotilasta hankaloittaa ihmisten elämää ja sitten myös ihan tavan kansalaisista, joilla on aivan käsittämättömiä näkemyksiä ja jotka huutelevat ties mitä sontaa totuutena kaikissa mahdollisissa tuuteissa. 

Nythän siis persut kovasti haluaisivat tehdä oleskeluluvan saamisen huomattavasti hankalammaksi, kuin mitä se nyt jo on. Ja voin kertoa, että se on jo nyt hankalaa. Me Inton kanssa ja kaltaisemme, ollaan vuosikausia kylmä rinki perseemme alla, että miten käy ja eihän tapahdu vahingossa esim. kolaria, joka sitten taas vaikuttaa oleskelulupaan. Lukuisia kielteisiä päätöksiä mm. siksi, että epäillään lumeliitoksi. Vaikka vaimo olisi raskaana. Käännytyksiä, itkua ja hampaiden kiristelyä. Paperisotaa ja byrokratiaa. Sitä se on jo nyt. 

Pysyvää oleskelulupaa voi hakea, kun on asunut yhtäjaksoisesti Suomessa neljä, vai viisi vuotta. En muista tarkasti. Meillä Into sai ensin vuoden oleskeluluvan ja sitten neljä vuotta. Seuraavaksi voisi hakea pysyvää oleskelulupaa ja sen jälkeen pystyisimme alkamaan suunnittelemaan tulevaisuutta ja mm. ostamaan yhteisen asunnon. Persut haluaa asettaa ehtoja myös pysyvälle oleskeluluvalle. Kielikokeen läpäisemisen ja muistaakseni myös pidemmän asumisajan. Ja siis edelleen edellytyksenä on nuhteettomuus, joka tarkoittaa sitä, että et saa saada sakkoja mistään. 

Kansalaisuuden saamiseen edellytykset ovat käytännössä utopistiset. Ennen riitti kielikokeen läpäiseminen. Ja se ei ole ihan helppo koe. Nyt tätä koetta halutaan tehdä vaikeammaksi ja hakijalla pitää olla vuositulot vähintään 40 000€. Siis n.3300€/kk. Heiltä, jotka eivät saa muuta kuin matalapalkkatyötä Suomesta. Ja toisaalta juuri niihin töihin tarvitaan tekijöitä. Into tekee kahta työtä tällä hetkellä. Hänen tulot ei ylitä tuota tulorajaa. 

Ja siis kysehän ei ole siitä, että päästäisiin eroon ”sossupummeista”. Ehtona kun on myös, että ei saa mitään tukia yhteiskunnalta. Eli jos ja kun et nosta mitään tukia ja pärjäät palkallasi, joka on (kuten aika hiton monella kantasuomalaisellakin) alle kolme tonnia kuussa, niin eipä heru helpotusta. 

Haittamaahanmuutollahan näillä kiusanteoilla ei vaikuteta millään tavalla. Lisäksi se porukka, jotka tukia väärin käyttää, ovat pääosin aiemmin tullutta sakkia, joilla on jo pysyvä oleskelulupa, tai kansalaisuus. Näillä tavoitteilla persut itse asiassa tekevät vain puhtaasti hallaa kiusaamalla Inton kaltaisia ihmisiä, joista ei ole muuta kuin hyötyä meidän yhteiskunnalle. Ja näitä tyyppejä on paljon. Miksi heitä kiusataan? Kiusataan sitä porukkaa, jotka tuovat meille verorahoja, tekevät työt joita me emme suostu tekemään, eivätkä nosta tukia. Monet heistä työskentelevät vieläpä toiminimellä, jolloin maksavat enemmän veroja ja ovat aikalailla omillaan yhteiskunnassamme. Saattavat käyttää terveyskeskusta, mutta aika harvoin, kun ei ole varaa olla pois töistä. 

En ole naivi. Tiedän, että meillä(kin) on täällä mätämunia ja ihan todella mielelläni haluaisin heistä eroon itsekin. Samalla ehkä nämä kunnolliset ihmiset saisivat olla paremmin rauhassa. Eikö voisi kohdistaa toimia näihin mätämuniin? Eikö todella ole mitään oikeaa keinoa heihin? 

Ja sitten nämä ihmiset. Voi elämän kevät sanon minä. En tiedä miksi edes kiusaan itseäni lukemalla (ja välillä väittelemällä) esim. Iltalehden facebook-sivulla. Mutta kun se on aivan absurdia. Ensin tulee uutinen jostain rikoksesta. Porukka alkaa kiihkoilemaan, että ”ULLATUS”, ”rikastuttaja” jne.jne. Tätä vouhotetaan viesti toisensa perään. Kun sitten joku kirjoittaa, että tekijä on suomalainen, niin ensin vängätään, ettei varmaan ole. Kun käy ilmi, että on kuin onkin, niin porukka alkaa huutamaan, että ”niin mutta ei salettiin ole kantasuomalainen”. Seuraavaksi, että ”ihan varmasti on ulkomaalaisten Suomessa syntynyt lapsi” ja kliimaksi sammuu vasta, kun joku tietää kertoa, että tekijä on valkoistakin valkoisempi Matti Meikäläinen. 

Aiemmin, jos keskustelua enää jaksettiin tämän jälkeen lainkaan jatkaa, niin joko tekijää yritettiin ymmärtää, tai sitten huudeltiin, että ”mamut tekee rikoksia paljon enemmän”. Nyt ehkä eniten turhauttavin uusi keino syytellä ulkomaalaisia on todeta, että se suomalainen tekijä on jumaliste saanut vaikutteita ulkomaalaisilta ja siksi teki mitä teki. Uskomatonta! 

Kun näitä sitten näkee, lukee ja todistaa kaikkialla koko ajan ja vuosi toisensa perään, niin välillä ei tiedä purskahtaisiko itkuun vai nauruun. Joskus tarpeeksi hysteerisenä ehkä molempiin. 

Loppuun kevennys aiheeseen liittyen. Intohan ei voi sietää kylmää, mutta joka talvi hän iloitsee, kun tulee lumi maahan. Hänelle nimittäin oli joku mies ihan pokkana joskus syytellyt, että eivät vie pelkästään naisia ja työpaikkoja, vaan myös ilmaston lämpeneminen ja lumettomuus on heidän syytään. En tiedä mikä logiikka, mutta tästä syystä Into joka talvi huokaisee helpotuksesta, että ainakaan tällä kertaa hän ja kaltaisensa eivät vieneet meidän lumia 😅


P.S tiedän, itse olen valinnut aloittaa suhteen ulkomaalaisen kanssa. Ja kyllä mä nämä tämmöiset pääsääntöisesti kestän ja jaksan. Joskus vaan ei jaksa. Ja joskus ihmisten viha tuntuu pahalta. Miten voi vihata ihmisiä, joita ei edes tunne? Sitä en vaan ymmärrä. 
















Kommentit

Suositut tekstit