Parisuhteen kuntokuuri


 Se on kuulkaa nyt semmoinen juttu, että nyt on aika aloittaa kuntokuuri meidän parisuhteelle. 

Meillähän on ollut vaikeaa Inton Nigerian reissun jälkeen ja vaikka välillä on parempia päiviä, niin sitten mennään taas takapakkia. Mikä on sikäli uskomaton suoritus, että meillä on ollut arkisin yhteistä aikaa ihan maksimissaan puoli tuntia ja nyt Into oli viikonlopunkin töissä, josta hän sai kauniisti ilmaisten hieman soraääniä vaimoltaan. 

Tänään pahoitin mieleni aivan typerästä asiasta, josta ohimennen mainitsin äidilleni, kun hänen kanssaan puhelimessa puhuin. Hän totesi, että meillä on ollut Inton kanssa jo pidempään tuulista. 

Tämä jäi kytemään takaraivooni ja kun Into (pahantuulisena) meni nukkumaan jo ennen yhdeksää, jämähdin minä vuorostani lukemaan vanhoja blogipäivityksiä ja tutkailemaan niiden sisältöä. Tottahan se on. Meillä todella ON ollut pidempään hankalaa, joskin välissä on ollut hyviäkin jaksoja. Olin kuitenkin tyystin unohtanut senkin, että meillä oli vaikeaa jo ennen Inton reissua. 

Olen kovasti miettinyt omaa osuuttani ongelmiimme ja olenkin niistä kovin tietoinen. Nyt ymmärrän myös, että myös Intolla on osuutensa ja hänelläkin korjausliikkeitä tehtävänään. Tässä on vaan sellainen ongelma, että minä haluaisin puhua ja koittaa löytää asioihin ratkaisuja. Into on väsynyt puhumiseen ja vetäytyy heti kuoreensa, kun edes yritän. 

Ehkä täytyy kokeilla jotain uutta. Ainakin voisin omalta kohdaltani yrittää olla vähän vähemmän herkkänahkainen ja koittaa myös unohtaa vanhat. Keskittyä tulevaan. Ja Into saa luvan jaksaa puhumista vielä sen verran, että kunhan meillä olisi edes yksi päivä aikaa olla yhdessä, niin käydään läpi englanninkielinen nettipariterapi, jonka löysin muistaakseni Väestöliiton sivuilta. Ilmainen. Vink, vink, jos joku muukin haluaa kokeilla. 

Erota en halua, mutta nyt ollaan oltu sen verran kauan huonossa jamassa, että on aika kääntää nokka kohti myötätuulta. 

Projekti parisuhteen kuntokuuri siis alkaa nyt! 


P.S latasin tuon kuvan puhelimeni taustakuvaksi. Me oltiin tuolloin niin onnellisia. Ehkä kuva olemassaolollaan muistuttaa siitä, että me tosiaan ollaan ihan pirun hyvä ”match” ja että tämän suhteen eteen kannattaa tehdä töitä ❤️

Kommentit

Suositut tekstit